Oslo 20130610. Jesper Brandstorp i butikken " Fiskeriet " på Youngstorget forklarer den visuelle forskjellen på oppdrettslaks og villaks (under). Formen og overflaten er ganske forskjellige, spesielt halen og hodet. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Med begrunnelse i coronasituasjonen har kinesiske myndigheter varslet nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til landet, ifølge NTB.

Mattilsynet sendte ut varsel om de nye kravene fra Kina fredag, hvor det advares mot å eksportere sjømat fra leverandører som ikke er listeført.

– Det er svært viktig at eksportører er i tett dialog med sin kunde/importør i Kina dersom de velger å eksportere til Kina nå. Det kan være risikabelt per dags dato å eksportere sjømat fra fiskebåter, fraktebåter og frittstående lagre som ikke er registrert i Kina, skriver Mattilsynet.

annonse

I september utstedte kinesiske tollmyndigheter nye krav til sjømat for å beskytte landet mot ny coronasmitte overført via rå mat.

Norge har ifølge Norges sjømatråd eksportert sjømat til Kina for 3,6 milliarder kroner hittil i år, en nedgang fra 4,74 milliarder på samme tid i fjor. Landet er det tiende største eksportmarkedet for norsk sjømat.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon