Karen Fann. Arkivbilde. Foto: Ross D. Franklin / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Vil ha uavhengig revisjon.

I vippestaten Arizona, som Demokratenes presidentkandidat Joe Biden formelt har vunnet med en overvekt på 10.457 stemmer, besluttet de folkevalgte i delstatsforsamlingen fredag at Dominions programvare og utstyr bør undersøkes.

– Det gleder meg å høre at Maricopa County Board of Supervisors støtter gjennomføring av en uavhengig revisjon av [Dominions] stemmeprogramvare og -utstyr, sier Arizona-senator Michelle Ugenti-Rita, som understreker viktigheten av at velgerne har tillit til systemet.

annonse

Ugenti-Rita får bifall fra sin kollega Warren Petersen i Representantenes Hus i Arizona, som mener «svært mange velgere tror at svindel fant sted, og med antallet uregelmessigheter er det lett å forstå hvorfor». Dominion beskyldes for å ha tilrettelagt for stemmesvindel.

Les også: Mystiske lastebiler om natten. Stemmesedler fra avdøde. Her er Demokratenes påståtte valgfusk (+)

Responsen fra Donald Trump lot ikke vente på seg. Presidenten takker både senatsleder Karen Fann og leder for Representantenes Hus Russell Bowers for beslutningen, og er sikker på at kontroll av signaturer på poststemmene «lett vil gi oss delstaten».

annonse

Likevel heller Bowers kaldt vann i blodet på dem som tror granskningen vil endre resultatet hvis valgfusk påvises. Delstatsforsamlingen har nemlig ingen kompetanse til å omgjøre stedfunnen sertifisering av valgresultatet, som eventuelt må underkjennes av domstolene.

Inntil videre har Trump-kampanjen bare presentert «teorier, ingen beviser», mener Bowers ifølge Breitbart. I en uttalelse skriver Bowers følgende:

– Ingen valg er uten feil, og hvis det fantes beviser for ulovlige stemmer eller uriktig opptelling av stemmer, stipulerer loven i Arizona prosessen for å bestride valget: et søksmål i henhold til delstatslov. Men loven tillater ikke at lovgivende forsamling reverserer et valgresultat.

Les også: Konservative høyesterettsdommere skal lede klagebehandlingen i fire av seks vippestater (+)

– Som konservativ republikaner liker jeg ikke resultatene fra presidentvalget. Jeg stemte på president Trump, og jobbet hardt for å få ham gjenvalgt. Men jeg kan ikke og vil ikke være med på at vi krenker gjeldende lov ved å endre utfallet av et sertifisert valg.

Trumps nye, ukjente advokat sjokkerer USA: – Vi kommer til å forkaste valgresultatet (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon