President Emmanuel Macron i Elyséepalasset. Foto: BENOIT TESSIER / POOL / AFP
annonse
annonse

Den franske regjeringen tvangsoppløser en aktivistgruppe etter ordre fra president Macron, med begrunnelse i at gruppen fremmer politisk islam.

«I samsvar med instruksjonene fra republikkens president ble CCIF oppløst i Ministerrådet», skrev innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter onsdag.

annonse

CCIF står for Collectife contre l’islamophobie en France – Kollektivet mot islamofobi i Frankrike. Organisasjonen ble startet i 2003 og skal tilby støtte til de som er ofre for det som påstås å være islamofobi. CCIF ble imidlertid erklært for å være «islamistisk» og for å jobbe mot republikken, av innenriksminister Darmanin.

Les også: Det er på tide å støtte Macrons og Frankrikes oppgjør med radikal islam, Erna

Legitimerte islamisme

annonse

CCIF har markert seg i det franske samfunnet ved å propagandere for hijab og burkini. Gilles Kepel, som er en fransk spesialist på islam, har anklaget organisasjonen for å forsøke å skjule Frankrikes problem med terror, og for å ha fremstilt Frankrike som et «gulag for muslimer».

2. desember ble derfor CCIF oppløst i det franske Ministerrådet.

Så hvor det bar

Etter Darmanins uttalelser i november, kunngjorde foreningen først at den selv hadde oppløst seg, og at hovedkvarteret og aktiviteter var flyttet til utlandet. Dette holdt ikke for franske myndigheter.

– Vi kan ikke godta en fasadeoppløsning, og vi må derfor sette en stopper for denne handlingen, sa regjeringens talsperson, Cabriel Attal.

CCIF mener at innenriksministeren forsøker å tekkes «ekstreme» på høyresiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon