Illustrasjonsbilde. Foto: Nyhetstips.no / NTB scanpix
annonse

Hadde blinklysene på.

I India har regjeringen fremmet et lovforslag som landets bønder frykter vil gi lavere priser på jordbruksvarer. Det har ikke bare skapt opprør i India, men også langt – til dels veldig langt – utenfor landets grenser.

Ved Jessheim i Akershus fant indere som bor i Norge det mest naturlige sted for å protestere mot indisk politikk.

annonse

Søndag innledet de en kjør-sakte-aksjon på E6, og havnet senere også på E18. Kortesjens toppfart skal ha vært så lav som 20-30 kilometer i timen. Dette skriver VG.

De flere hundre bilene skal ha kjørt med blinklysene på. Politiet, som raskt kom til stedet, mener at aksjonen var uvarslet. Dette bestrides av en inder i følget, som hevder at det ble ringt inn beskjed på forhånd.

annonse

– Vi kjørte i nærmere 80-90 kilometer i timen. Dessuten er dette en protest som er veldig viktig for oss, sier kvinnen. Ikke desto mindre var trafikk-kaoset et faktum.

Like før klokken 13 ble følget sendt videre av politiet med klar beskjed om å følge veitrafikkloven, herunder holde normal hastighet og ikke misbruke blinklysene.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.