Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Rødt lederen mener regjeringen er smålig overfor båtmigrantene i Moria-leiren, og det å prioritere kristne kvoteflyktninger betegner han som forkastelig.

– Regjeringas smålige svar på den akutte situasjonen for tusener av mennesker i nød i og rundt Moria-leiren på Lesvos var allerede i mai på et sånt lavpunkt at man ikke trodde det gikk an å komme lavere, skriver Bjørnar Moxnes i Klassekampen, og er kritisk til at ingen migranter har kommet:

– Men så nådde de et nytt i september med sitt smålige 50. Og nå ser vi at de strenge kriteriene som ble satt opp for hvem som ifølge regjeringa var verdige vår hjelp, i praksis fører til at ingen – jeg gjentar ingen – av flyktningene fra Moria til nå har kommet til Norge.

annonse

Les også: Antirasistisk senter refser restriktiv asylpolitikk: – Mener politikere har vendt seg til å se en annen vei

Moxnes er også sterkt kritisk til at en skal prioritere kristne kvoteflyktninger.

– De skal være kristne, for da blir de visst lettere å integrere. Det er så forkastelig at det nesten ikke er til å holde ut.

annonse

Han skriver videre at norske kommuner og lokalsamfunn er klare til å ta imot båtmigranter fra Moria. De har sagt seg villige til å ta imot åtte hundre.

– Det var derfor Rødt i høst foreslo at Stortinget skulle pålegge regjeringa som et umiddelbart hastetiltak å ta imot så mange flyktninger som kommunene melder at de har kapasitet til.

Les også: Rødts Moria-løsning: La kommunene bestemme antallet

Men det ble stemt ned i Stortinget, og han synes det er trist å måtte konstatere at de andre politikerne er såpass i utakt med befolkningen. Men Moxnes lover å bygge en folkebevegelsen for solidaritet og medmenneskelighet, og de skal fortsette å gjøre det de kan for mennesker på flukt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon