Ståle Solbakken. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
annonse

Innlandet politidistrikt oppretter sak mot landslagstrener Ståle Solbakken og etterforsker ham for brudd på karanteneplikten.

Det opplyser politiadvokat Tom Gjestvang i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Vi undersøker om det er grunnlag for å gå videre med saken og eventuelt bøtelegge ham. Hvis man leser både VG og Dagbladet, ser det rimelig klart ut hva som har skjedd, og han innrømmer det, så vi får ta stilling til om det blir nødvendig med avhør, sier Gjestvang.

annonse

Brudd på karanteneplikten kan straffes med bøter på opp mot 20.000 kroner eller fengselsstraff.

Gjestvang sier at han regner med at politiet vil ta en avgjørelse i saken mot den nylig ansatte landslagstreneren i løpet av én til to dager.

Han bekrefter videre at politiet har opprettet sak mot Solbakken på eget initiativ etter å ha lest medieoppslag om at han brøt karantenetiden da han gikk på kamp i Hamar søndag kveld.

annonse

Tar boten

Landslagssjefen sier til VG at han tar en trippel bot på strak arm, hvis det er nødvendig.

– Det er helt fair at politiet oppretter sak. Jeg beklager veldig mye. Jeg handlet i god tro. Jeg trodde faktisk jeg landet fredag. Det har skjedd veldig mye. Jeg telte med fredag formiddag, så da har jeg telt at jeg var ferdig på søndag. Jeg har ikke prøvd å lure noen. Jeg har rett og slett ikke vært smart nok. Jeg måtte sjekke flybilletten min i dag for å se når jeg landet, forklarer han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse