annonse

På et foredrag i Beijing 28. november kom denne kinesiske økonomiprofessoren fra Renmin universitetet med oppsiktsvekkende uttalelser om Kinas etterretningsoperasjoner mot USA. Klippet ble lastet opp på sosiale medier, men er nå fjerte i Kina. Klippet er imidlertid tilgjengelig og ble vist på Tucker Carlson Tonight på Fox News.

– Kina er i en handelskrig med USA. Så hvorfor kan vi ikke fikse problemene med Trump? sier professoren.

Han går deretter over til svaret:

annonse

– Hvordan kan det ha seg at mellom 1992-2016 løste Kina og USA alle problemene, sier han.  – Både Yinhe, bombingen av ambassaden (i Beograd i 1999) og det styrtede flyet. Vi ordnet alt på to måneder. Hva skyldtes det? Jo, jeg kommer til å si noe som er litt eksplosivt her: Det er fordi vi har folk helt på toppen.

– På toppen av USA indre sirkel og maktelite, har vi våre venner, sier han.

Men det tok altså slutt i 2016 da Donald Trump kom til makten. Trump definerte i klartekst Kina som den største trusselen mot USAs posisjon i verden.

annonse

Dette klippet vises samtidig som det er avdekket en skandale som innebærer en kinesisk spion ved navn Fang Fang under dekke av å være student infiltrerte det demokratiske partiet i California og innledet forhold til fremtredende politikere, inkludert en nåværende kongressmann i Etterretningskomiteen, Eric Swalwell.

Swalwell innledet forhold til Fang i 2012, men ble advart av FBI om hennes etterretningsforbindelser i 2015.

Swalwell var en av de mest aktive demokratene i å fremme påstander om at Trump og Putins Russland samarbeidet om valget i 2016. Disse påstandene viste seg senere grunnløse.

Swalwell hevder nå at Trump står bak saken om hans forbindelser til Fang Fang, som Axios først sklrev om på mandag.

Her ser du saken om den kinesiske akademikeren diskutert på Sky News i Australia.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse