Med teksten «Vi er fra Allah og til ham skal vi vende tilbake» markerte den flerkulturelle radiokanalen Voice of Oslo den ekstreme islamistens bortgang. Skjermdump Voice of Oslo / Facebook
annonse
annonse

– Litt av ein type å hylle for en radiokanal som skal representere mangfold og inkludering.

Den flerkulturelle radiokanalen Voice of Oslo er i hardt vær på sosiale medier, etter å ha lagt ut en nyhetssak om den nyleg avdøde ekstreme islamisten Khadim Hussein Rizwi.

Han var leder for den radikale bevegelsen Tehreek-e-Labbaik Pakistan, en ytterligående islamistorganisasjon som blant annet har protestert sterkt mot endringer av Pakistans blasfemilover, som utsetter alle som oppfattes å ytre seg kritisk om islam for fare for å bli dømt til døden.

annonse

En av sakene har kun en kort tekst på urdu, der man blant annet kan lese «Vi tilhører Allah og til Allah skal vi vende tilbake».

Dette er en tradisjonell islamsk kondolanse. I tråden svarer mange med å skrive det samme budskapet.

Én som imidlertid er kritisk er Arbeiderpartipolitiker Trond Brækhus fra Søndre Nordstarnd i Oslo.

annonse

– Litt av ein type å hylle for en radiokanal som skal representere mangfold og inkludering, skriver Brækhus  på kanalens Facebooksideog fortsetter blant annet med å hevde at dette er «voldelig religiøs fascisme».

Islamisten som blir kondolert av radiokanalen brukte blant annet Twitter til å formidle beskjeder og instruksjoner under de voldelige protestene som oppsto etter at landets høyesterett i 2018 frikjente den kristne kvinnen Asia Bibi, som i 2010 ble dømt til døden på bakgrunn av anklager om blasfemi.

Svartmaling
Voice of Oslo sender på FM-nettet og beskriver seg selv som en flerkulturell radiokanal. Kanalen har sendinger på urdu og arabisk.

De  svarer på kritikken fra Brekhus blant annet med å avvise at de har hyllet Rizvi og at han driver med «svartmaling».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Voice of Oslo har har ikke ønsket å svare på spørsmål om saken og viser til at Resett har blitt nektet medlemsskap i Redaktørforeningen og at Voice of Oslo anser Resett for å være en «useriøs blogg». 
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon