Mustafa Hasan går til søksmål. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Mustafa Hasan må forlate landet innen 28. desember, mens broren har fått innvilget opphold.

Familien kom til Norge fra Jordan i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse, men denne  ble imidlertid trukket tilbake og de fleste av familiemedlemmene ble sendt ut av landet, skriver Klassekampen.

Broren Abdel (19) har nå fått innvilget opphold i Norge, mens Mustafa skal sendes ut. Det vil bety at Abdel vil bli igjen uten familien i Norge.

annonse

– Det påvirker ham veldig. Han har bursdag 27. desember, dagen før jeg skal kastes ut. Han vet ikke hva han skal gjøre, sier Mustafa.

Tungtveiende innvandringsregulerende hensyn taler imot at Abdel bør få opphold men Utlendingsdirektoratet (UDI) mener de sterke menneskelige hensynene veier tyngre. I vedtaket kan man blant annet lese:

«kombinasjonen av din tilknytning til Norge og de sterke menneskelige hensynene i saken, nå tilsier at du likevel innvilges en oppholdstillatelse etter utlendingsloven §38».

annonse

Utlendingsnemnda (Une) mener imidlertid at det er forskjell på Abdel og Mustafas saker.

Advokaten til de to brødrene, Nicolai Skjerdal, er uenig.

– Det er vanskelig å se for seg noen likere saker. Det er to brødre fra samme familie som har vokst opp under de samme forholdene, sier han.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon