Venstres nestleder, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V), legger torsdag fram partiets partiprogram for neste periode. Programkomiteen går enstemmig inn for å utvide dagens selvbestemte abortgrense til 18 uker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

En enstemmig programkomité i Venstre mener det er kvinnen som skal bestemme om hun vil bære fram barn. Derfor vil vi avskaffe abortnemndene fram til 18. 

I forslaget, som en enstemmig komité stiller seg bak, heter det:

«Retten til selvbestemt abort er en viktig og hardt tilkjempet rettighet. Det er kvinnen som skal bestemme om hun vil bære fram barn. Derfor vil vi avskaffe abortnemndene fram til 18. uke og sikre rett til god rådgivning og oppfølging.», skriver NTB.

annonse

Tidligere i høst foreslo programkomiteen i Rødt å utvide retten til selvbestemt abort til uke 22. SVs programkomité vil utvide grensen til uke 16. I MDG vil et flertall i programkomiteen utvide grensen til uke 18.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon