Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Vidar Kleppe mener at Schengen-avtalen har medført tilstrømninger av kriminelle til Norge.

– Demokratene mener bestemt at Norge må trekke seg fra Schengen-avtalen, sier Kleppe, som er Demokratenes politiske nestleder, i en uttalelse til Resett.

– Norge skal beskytte eget territorium og landets grenseoverganger med sterk kontroll. Schengen har skapt dype splittelser mellom folk og EU og vi ser at nasjonale grenseoverganger kollapser i Sør- og Sentral-Europa, og nå også i Nord-Europa, fortsetter han.

annonse

Les også: Vidar Kleppe: Det er umoralsk å ta imot Moria-migranter

Frykter for velferdssamfunnet

Vidar Kleppe mener at selve velferdssamfunnet står på spill om man ikke sier opp Schengen-avtalen for Norges del.

annonse

– Demokratene har alltid ment at Schengen er en fare for den norske velferdsstat, og våre innbyggeres sikkerhet og helse. Schengen truer demokratiet med enorm innvandring, og bidrar til at samfunnet mister trygghet og viktige demokratiske verdier, som frie og selvstendige land må verne om.

Vi ha kontroll

Sørlandspolitikeren mener at Schengen fører med seg tilstrømning av kriminelle.

– Schengen-avtalens hovedtanke er å lette reise mellom avtalelandene, blant annet gjennom pass- og visumfrihet ved interne grensepasseringer. Samarbeidet omfatter i dag 26 land i Europa. Selv om norske myndigheter setter stor pris på smidigheten i ordningen, har den faktisk sammen med EØS-avtalen medført et ikke ubetydelig tilsig av kriminelle og flyktninger, som ellers ville blitt stoppet ved grensen. 

– Demokratene vil derfor gjenopprette kontrollen ved egne grenser, og sikre at kriminelle individer og grupper stanses på vei inn.

Kleppe kan også opplyse om at Demokratene vil arbeide for å få til en folkeavstemning om Schengen og EØS i 2021. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon