Kombobilde frigitt av det marokkanske politiet den 20. desember som viser de pågrepne og mistenkte fra venstre Rachid Afatti, Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko. De ble senere dømt i forbindelse med drapene. Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix
annonse
annonse

For to år siden ble Maren Ueland funnet drept i Marokko. Nå vil Uelands mor møte moren til de tre mennene som er dømt for drapet.

– I denne saken er det ikke bare meg som er offer. Jeg føler at mødrene til gjerningspersonene også er offer. Jeg tror ingen ønsker at sønnene eller døtrene skal gjøre noe sånt, sier Irene Ueland til Stavanger Aftenblad.

17. desember er det nøyaktig to år siden Maren Ueland (28) ble funnet drept sammen med sin danske venninne, Louisa Vesterager Jespersen (24), i Atlasfjellene i Marokko.

annonse

Tre menn ble dømt til døden for drapene. De tre har sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS.

Irene Ueland har opprettet en stiftelse i datterens navn. Stiftelsen har fått navnet Marengardens fredsskapende stiftelse mor til mor.

Ueland sier at hun ønsker å møte mødre i flere land. Hun ønsker også å møte mødre til terrorofre og mødrene til datterens drapsmenn, hvis det lar seg gjøre.

annonse

– Det vil nok bli et sterkt møte. Men jeg tror uansett at det kan være interessant å møte mødre i en annen kultur for å jobbe mot et felles mål om å forebygge mot terror, fanatisme og ekstremisme. Det tror jeg er et ønske for alle mødre på denne jord. Jeg tror ikke at vi kan fjerne terror, men hvis vi kan gjøre en liten forskjell, er det verdt det, om det så bare er en millimeter, sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon