Skjermbilde twitter.
annonse
annonse

Nå er ytringsfrihet ikke lenger lov på enkelte fotball-stadioner i England. Buing når spillerne går ned på kne vil føre til at du blir bannlyst.

For to uker siden slapp tilskuere inn på engelske fotballkamper igjen. Flere var spent på hvordan folk ville reagere når spillerne gikk ned på kne før avspark, som er i solidaritet med den venstreradikale gruppen Black Lives Matter.

Millwalls supportere havnet på forsidene i engelske aviser da de buet høylytt når spillerne gikk ned på kne i kampen mot Derby.

annonse

Det kom mye kritikk fra tidligere fotballspillere, som i disse dager lever i sus og dus med millioner på bok.

Bannlyst

Men buingen har ikke sluttet. På hjemmebanene til Exeter og Cambridge buet tilskuerne under BLM-knelingen forrige helg.

annonse

På Exeters hjemmebane ble en tilskuer kastet ut fordi han buet.

Høylytt buing ble også hørt på Cambridge hjemmebane, og klubben varsler nå at de vil begynne å bannlyse de som våger å vise sin misnøye med Black Lives Matter.

Cambridge administrerende direktør Ian Mather fortalte BBC at han synes det var grusomt å høre buing, og det går imot alt klubben står for. De vil derfor begynne å kaste ut og føre lister over de som ikke bøyer seg, slik at de ikke kan komme inn på stadion igjen.

Flere er sjokkert over klubbene som nå advarer folk å bruke ytringsfriheten. Se reaksjoner under.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon