Fotomontasje: NTB/Scanpix
annonse
annonse

Haltbrekken var selv i Paris for fem år siden, da Parisavtalen ble til. Han husker hvor glad og lettet han ble.

Men nå mener han at Norge har snudd ryggen til verden gjennom en aggressiv satsing på olje og gass.

– FN-sjefen har helt rett når han sier vi bør erklære klimakrise, fordi det er en krise, sier han til Dagsavisen, og legger til at vi må gjøre noe:

annonse

– Norge og andre land må støvsuges for klimautslipp, og det er en stor jobb vi har foran oss.

Les også: SV-Haltbrekken: – Oljeleting er en potensiell utgiftsbombe

Haltbrekken vil ha omstillingen nå, og vil ikke at vi skal desperat forlenge den fossile tidsalderen. SV-politikeren mener også at vi kommer til å tape penger på det.

annonse

Han ser for seg at oljearbeiderne heller kan produsere understell til offshore vindkraft, og båter som går på utslippsfritt diesel.

Haltbrekken har rukket å bli 49 år gammel, og sier at det er hans generasjon som sitter med ansvaret for deres utslipp, og at de ikke kan overlate det ansvaret til ungdommen.

Les også: Haltbrekken fra SV: Det haster å avslutte all oljeletevirksomhet

– Den generasjonen som har stått på mest for klima er den klimastreikende ungdomsgenerasjonen. Jeg tror folk i min generasjon har hatt en lei vane med å legge ansvaret over på ungdommen, og stiller altfor store forventninger til ungdommen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon