Foto: Privat
annonse
annonse

Hvorfor har Nidars eldste produkt gått de krenkede helt hus forbi? De har solgt Mokkabønner i over hundre år, og det helt uten at noe har følt seg krenket.

Dette er for godt til å være sant. Vi har erfart, særlig i herrens år 2020 at det har blitt moderne å føle seg krenket, og det helst på andres vegne.

Les også: Linda Noor: «Hvithet» er et analytisk verktøy

annonse

hjemmesiden til sjokoladefabrikken så står det at Mokkabønner er dyrket med hensyn til mennesker og miljø.

Men det kan da ikke stemme?

Vi har lært av Black lives Matter at det er ikke bare er hvite som er mennesker. De med andre hudfarger vil også å være det. Med det i bakhodet så er det umenneskelig å ha en tegning av en sort kvinne på innpakningen. Og så det navnet da: Mokkabønner!!!

annonse

Les også: Strukturell rasisme: Lars Gule forklarer hvithet

Det er nesten litt skummelt at Mokkabønner har sluppet så billig unna. Vi har friskt i minne alt rabalderet rundt Uncle Ben’s ris. De krenkede følte at de ble tråkket på når Ben hadde afrikansk utseende. Han var en risbonde i Texas, men nå er han borte. Det var ikke bare Uncle Ben’s som fikk følelsene i sving, det var også noe pannekaker og syltetøy, Diplom-Is og så videre.

Resett krever at Mokkabønnene er det neste som forsvinner!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon