Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Ulrikke Torgersen er stortingskandidat for MDG i Rogaland. Hun mener at klimaomstilling vil kreve mye, men at det vil kreve mer å la være.

– En gradestokk som raser oppover vil innebære alvorlige konsekvenser for dyr og natur, matsikkerhet og tryggheten for mennesker, skriver hun i Aftenbladet, og spår en dyster fremtid:

– Rapport på rapport viser at endrer vi ikke kurs fra fossilt til fornybart, og klarer vi ikke å redusere vårt fotavtrykk på kloden, vil livet på jorda bli dramatisk annerledes, – og det bare om noen få tiår. Klimaomstilling vil kreve mye. Men det vil kreve mer å la være.

annonse

Les også: Klimakrisen har fått sitt første finansielle offer: Jens Ulltveit-Moe

Hun skriver at med dagens fossildrevne politikk styrer verden mot en dobbelt så høy temperaturstigning som det vi alle hadde håpet da Parisavtalen ble inngått. Siden 2015 har et trettitalls land fulgt FNs oppfordring om å erklære klimakrise, men Norge ikke har  invitert seg selv til selskapet.

– Samtidig som Erna Solberg vender FNs oppfordringer ryggen, er hennes eget land milevis bak sine egne klimamål.

annonse

Les også: SV med planer om å bruke klimakrisen til å skape et sosialistisk Norge

Torgersen mener at å følge FNs råd om å erklære klimakrise ville ha vært en god start.

– Som øverste politiske leder i verdens rikeste land er tiden overmoden. Erklær klimakrise, Erna!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon