Byrådet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

I et kokende eiendomsmarked, der de spår en tosifret oppgang neste år, så står 77.000 kvadratmeter kommunal eiendom ubrukt. Mye av det forfaller.

Aftenposten skriver om at i Grünerløkkas travleste og hippeste handlegate, Markveien er det 7000 kvadratmeter ledig. Det er et nedlagt sykehjem, det har stått slik helt siden 2017. Det er bare en av Oslo kommunes 94 tomme eiendommer.

Les også: MDG-Lan vil ha indrefileten – jager en hundre år gammel båthavn, båteiere raser!

annonse

I disse tallene er ikke Boligbygg ledige kommunale leiligheter inkludert. DN skrev i august at over 600 kommunale leiligheter står tomme i Oslo, mens trengende står på venteliste. Mange av boligene forfaller samtidig som kommunen har hentet ut milliardutbytte fra boligselskapet.

74 av de 94 tomme eiendommene er «uavklart», viser en oversikt fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), skriver Aftenposten. Det betyr at fremtidig bruk ikke er endelig bestemt av kommunen.

Les også: Reagerer på fallende leiepriser og butikkdød – mener det rødgrønne byrådet er en «tragedie»

annonse

Eiendomsmassen strekker seg fra sveitservillaer med sjøutsikt, sentrale bygårder, militære anlegg, markahytter, nedlagte skoler og sykehjem.

Oslo kommune eier en lang rekke eiendommer rundt om i hovedstaden. De fleste har likevel et gjennomgående trekk. De er i dårlig stand, og det trengs omfattende rehabilitering før de kan tas i bruk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon