Lastebilsjåfører som vil slippe over til Frankrike til jul, endte i håndgemeng med et lite antall polititjenestepersoner ved havnebyen Dover i det sørlige England onsdag. Foto: Steve Parsons / PA via AP / NTB
annonse
annonse

Et mindre antall sinte yrkessjåfører som er strandet utenfor den britiske havnebyen Dover, endte i håndgemeng med politiet onsdag.

Årsaken skal være at sjåførene krever å få krysse den engelske kanal og dermed komme seg over til Frankrike, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Håndgemeng brøt ut med et mindre antall polititjenestepersoner, men var raskt over.

annonse

Sjåførene har ikke tilgang til varm mat eller sanitære fasiliteter, og mange av dem kommer til å gå glipp av jul med familiene sine.

Det er satt opp en delvis blokade for å forhindre spredning av den mer smittsomme coronamutasjonen som er oppdaget i Storbritannia, og franske og britiske myndigheter har bestemt at kun de sjåfører som kan framvise en negativ koronatest, får ta fergen over til Calais i Frankrike.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon