Statsminister Erna Solberg. Arkivbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Ti millioner doser.

I dag ble den første COVID-19-vaksinen i Norge injisert ved Ellingsrudhjemmet sykehjem i Oslo. Det var 67 år gamle Svein Andersen som ble vaksinert mens statsminister Erna Solberg fulgte seansen via videolink.

Nå håper Solberg at dosen som Andersen fikk, bare er den første av ti millioner. Med andre ord tar statsministeren sikte på at hele Norges befolkning skal immuniseres.

annonse

– I dag skal vi sette den første av forhåpentligvis 10 millioner vaksiner i Norge, sa Solberg like etter middag, gjengitt av NTB.

– Dette er en frigjøringsdag, for å frigjøre oss fra dette viruset. Når vi har en vaksine, kan vi ta hverdagen tilbake igjen, la statsministeren til.

Den første dosen av COVID-19-vaksinen fra Pfizer/BioNTech har en effektivitet på 52 prosent. 21 dager senere gis dose nummer to, hvormed man i teorien skal oppnå 95 prosent effektivitet.

annonse

Hver nordmann må med andre ord ta to doser for å bli immun. Med en befolkning på snaut fem millioner vil Norge måtte anskaffe ti millioner vaksinedoser.

Stort oppmøte i Oslo: – Erna, vi ser deg!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon