Fotomontasje: Shahzad ABDUL / AFP / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Det spørsmålet stilles av kvinnen som jobbet ulovlig for biskop Gunnar Stålsett, Lula Tekle. I dag er det omlag 2000 og 3000 ureturnerbare personer i Norge.

En ureturnerbar eller papirløs er en asylsøker med endelig avslag. Men personen oppholder seg likevel i Norge. De mangler papirer og hjemlandet vil ikke ta dem imot, om de ikke reiser frivillig.

– Det er bra at Norge sier de vil hente 3000 kvoteflyktninger, men hva med de som allerede er her, som bor på gata og ikke har noen ting?, sier Lula Tekle til Dagbladet.

annonse
Tidligere biskop Gunnar Stålsett (t.v.) ble dømt til betinget fengsel for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lula Tecle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lula er 57 år gammel og er fra Eritrea, hun har oppholdt seg i Norge i 20 år. Hun er kjent for å ha jobbet ulovlig for tidligere biskop Gunnar Stålsett. Han ble dømt til betinget fengsel og bot.

Les også: Eritreeren som jobbet for Stålsett: – Jeg er lei meg

Lula Tekle møter Dagbladet hos Kirkens bymisjon på Grønland i Oslo. Sammen med henne sitter miljøarbeider Fowzia Saadeldin Mohammed .

annonse

– Jeg er veldig glad i Norge, men synes det har blitt et mindre humanitært land enn før. Lula har vært i Norge i 20 år og jobbet og betalt skatt halvparten av tiden. Likevel er hun helt uten rettigheter, sier han.

Han forteller videre at Kirkens bymisjon kjenner til mange papirløse, som er helt uten rettigheter.

Les også: Pensjonert biskop Gunnar Stålsett har i 14 år gitt jobb til en ureturnerbar asylsøker uten oppholdstillatelse

For ett år siden lovet Trine Skei Grande Lula og andre eldre papirløse et «juleamnesti». Det var KrF og Venstre som ville ha engangsløsning. Men ingenting har skjedd. Justisdepartementet opplyser at saken har vært ut på høring, men er forsinket på grunn av virusutbruddet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon