Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Tall fra SSB viser at andelen av innvandrere som går på tur har økt betraktelig siden 2017.

Bente Lier, generalsekretær i fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv, mener dette er gode nyheter, skriver Norsk Friluftsliv.

– Dette er virkelig en gladnyhet. Det å komme seg ut på tur er bra for både kroppen og hodet, og gir ikke minst mye glede. I naturen er det også enklere å komme i snakk med nordmenn, sier hun.

annonse

Tallene viser at 45 prosent av alle innvandrere i Norge oppgir at de går en til tre turer i måneden. Det er en økning på 13 prosent fra 2017.

Les også: Løgn og forbandet digt

Spesielt gledelig er kanskje tallene som viser at kvinner fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og deler av Oceania, nå går mer på ski enn hva de gjorde før.

annonse

– Det er svært gledelig at nye grupper oppdager gleden av å gå på ski. Det er også en flott måte å bli kjent med norske tradisjoner, og holde seg fysisk aktiv gjennom en kald vinter, sier Lier.

Lier forteller at friluftslivsorganisasjonene har jobbet aktivt med å inkludere innvandrere, og at det arbeidet nå ser ut til å bære frukter.

– Tallene tyder på at organisasjonenes arbeid for mer inkludering i friluftslivet har virket. Men vi har selvsagt en vei å gå for å få med oss enda flere ut, og her kan alle være med å bidra, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon