Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Eirik Bræk drev delikatesseforretningen Fenaknoken rett ved rådhuset i Oslo. Men da bilene forsvant, så forsvant også kundene.

– Gatebildet taler for seg, hvis de bare gadd å kikke etter: Tomme næringslokaler. Ingen trafikk. Nesten ikke folk. Politikken, så langt, er fullstendig mislykket, sier han til Aftenposten, og forteller om sin erfaring:

– Prosjektet som byrådet kaller «en levende by», fører til det stikk motsatte. I 25 år har vi her i butikken sloss for norsk matkultur, med hud og hår. Min drøm er at Oslo sentrum blir et samlingspunkt for spesialbutikker. For å snu utviklingen, må det legges til rette, slik at kundene enkelt kan ta seg frem.

annonse

Les også: Raymond Johansen spår butikkdød i Oslo sentrum

Bræk forteller at for fem år siden begynte kommunen med trafikkreguleringer, og det har forårsaket et dødt sentrum. I fjor var han også nødt til å flytte.

– Politikerne rett rundt hjørnet, i rådhuset, kunne i hvert fall ha sett ut av vinduet, sier han, og legger til:

annonse

– Parkeringsrestriksjonene er vårt største problem, ikke pandemien. Sentrum trenger folk!

Les også: Nesten halvparten er positive til bilfritt byliv i Oslo

Han mener at om Oslo fortsatt skal ha småbutikker, må det legge til rette for det. Når kundene blir borte, så forsvinner også butikkene.

– Politikerne kan begynne med å bruke øynene. Og spørre hvordan vi har det, her i Oslo sentrum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon