Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Fire menn er dømt for å ha torturert en gutt med verktøy. Straffene er imidlertid oppsiktsvekkende milde.

I forrige uke falt en dom i en sak som har fått stor oppmerksomhet i byen Sundsvall nord i Sverige. Fire menn låste inn, torturerte en gutt, som de også ranet for 10 000 svenske kroner. Alle utenom en av mennene slipper frihetsberøvelse. De dømmes i stedet til tilsyn og terapi for å bli kvitt avhengighet av rusmidler. En av dem er idømt fengsel i én måned. Det melder SVT.

Mishandlingen fant sted under en fest i en leilighet i Sundsvall. Offeret, en 14 år gammel gutt, ble slept inn i et rom av en 21-åring, og ble konfrontert med at han angivelig skyldte 21-åringen penger. Gutten, som har oppgitt at han aldri har sett mannen tidligere, nektet å betale.

annonse

Les også: Torturerte og voldtok mindreårige svensker ved gravplass – kan ikke utvises

Ble fastspent og stukket

Deretter sluttet tre menn seg til dem, og torturerte 14-åringen med bormaskin og andre verktøy, og tvang ham til å overføre penger med Swish (Sveriges svar på Vipps, red. anm.) Torturen innebar at guttens armer og ben ble fastspent i en stol, og at han ble stukket med skrutrekkere og bormaskiner. Det hele skal ha pågått i timesvis.

annonse

Gutten hadde ikke de store summene gjerningsmennene krevde på konto, og ba derfor venner om å føre over penger for ham. Vennene fattet mistanke til at noe ikke var som det skulle, og kontaktet politiet.

Alle de dømte gjerningsmennene har svenskklingende navn.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon