Delstaten Georgias øverste valgansvarlige, republikaneren Brad Raffensperger, har gjentatte ganger forsvart tellingen av stemmer etter presidentvalget. President Donald Trump forsøker likevel å få delstaten til å undersøke stemmene nok en gang. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB
annonse
annonse

Maktmisbruk, mener påtroppende visepresident Kamala Harris etter at Donald Trump ba Georgias øverste valgansvarlige om å «finne» stemmer for å omgjøre valget.

Søndag publiserte The Washington Post en artikkel hvor klipp fra en timelang telefonsamtale mellom Trump og Georgias øverste valgansvarlige, republikaneren Brad Raffensperger, var hovedtema.

Ifølge avisen forsøkte Trump i samtalenpå  lørdag å få Raffensperger til å hjelpe Trump med å «finne» flere stemmer i den sittende presidentens favør.

annonse

– Hør her. Alt jeg vil er dette: Jeg vil bare finne 11.780 stemmer, noe som er én mer enn vi har. Fordi vi vant delstaten, sier Trump til Raffensperger i telefonsamtalen.

Raffensperger avviser på sin side presidentens påstander.

– Utfordringen du har er at informasjonen som du sitter på, er feil, sier Raffensperger i telefonsamtalen med Trump.

annonse

– Det er fullstendig umulig at jeg tapte i Georgia. Det er ikke mulig. Vi vant med hundretusenvis av stemmer, sier Trump.

Kamala Harris reagerer kraftig på dette og kaller det for regelrett maktmisbruk.

– Trumps handlinger avslører desperasjonens stemme, sier hun.

Hun får støtte fra den republikanske kongressrepresentanten, Adam Kinzinger.

– Dette er fullstendig avskyelig. Ethvert kongressmedlem som vurderer å motsette seg valgresultatet, kan ikke gjøre det med ren samvittighet, i lys av dette, skrev Kinzinger på Twitter.

Biden vant valget i Georgia med 12.779 stemmers margin. Delstaten har tidligere vært ansett som en sikker republikansk delstat.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon