- Resett - https://resett.no -

Økoteolog: – Hvis ikke kirken snakker mer om klima, forsømmer de sin rolle

Tom Sverre Tomren er økoteolog. Han mener at kristendom og klimalærdom er to fag som går inn i hverandre. Gud har skapt alt, og vi skal ta vare på hans skaperverk i tråd med Guds vilje.

– Hvis ikke kirken engasjerer seg for miljøet og lærer medlemmene å gjøre det samme, forsømmer man seg som kirke og følger ikke etter Kristus som forbilde, sier han til Vårt Land [1].

Les også: Filosofiprofessor om klimasøksmålet: – Dommerne i Høyesterett vil ikke oppleve konsekvensene [2]

annonse

Tomren er økoteolog og førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet.

– Jeg finner få andre teologiske resonnementer, som for eksempel Jesus som et miljøetisk og økologisk forbilde, eller den hellige ånd som opprettholder av naturen og livsprosessene, sier han, og legger til:

– Det har vært og er for lite vekt på økoteologi med fokus på at inkarnasjonen, Jesus «kjøttpåkledning», betyr at Gud vever seg inn i økosystemet.

annonse

Tom Sverre Tomren savner også en tydeliggjøring av Den hellige ånds medvirkning til og opprettholdelse av skaperverket.

– Det å ta vare på skaperverket er de fleste kirkesamfunn enige om at er et kristent tros anliggende. Vi er skapt i fellesskap med alt som lever og må ta vare på livet med stor L.

Les også: Haltbrekken fra SV: Det haster å avslutte all oljeletevirksomhet [3]

Han hevder at dette er bærebjelken i hele den kristne livsutfoldelsen.

– Oppfordringen og opplæring om hva vi som kristne individ og fellesskap kan bidra med for å ta vare på miljøet må plasseres sentralt i forkynnelsen og trospplæringene. Dette handler om Kristus etterfølgelse i vår tid.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474