Journalister måtte bruke mye av arbeidstiden i fjor på å dekke koronapandemien i 2020. Ikke alle er like fornøyd med mediedekningen. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

En undersøkelse fra AgendaTracker viser at 55 prosent av alle nordmenn mener at mediene har krisemaksimert.

De over 60 år er mest fornøyd med dekningen, mens de mellom 18 og 29 år mener at mediene har krisemaksimert og fokusert for mye på pandemien, skriver NTB.

Lukas Loeb i PR-operatørene, utdyper dette.

annonse

– Mer enn 1,7 millioner nordmenn mener at mediene har fokusert for mye på viruset, at mediene til tider har krisemaksimert og at det har vært for mye useriøs dekning av koronasituasjonen, som kjendishistorier og fly som må lande tidsnok så passasjerene skal slippe karantene. Dette tyder på at mange også har vært misfornøyd med mediedekningen, sier han.

Loeb kan opplyse om at NRK og VG ses på som de mest troverdige kildene.

– De viktigste årsakene til at NRK og VG gjør det såpass bra i denne undersøkelsen, er at de blir ansett som de mest troverdige mediene og at nordmenn mener de har vært tidligst ute med ny informasjon om covid-19, sier han.

annonse

1.008 nordmenn skal ha blitt spurt i denne undersøkelsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon