Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Tirsdag og onsdag går saken til Farida Mushini for Høyesterett for andre gang.

Denne gangen også med FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) som partshjelp, skriver Klassekampen.

Merethe Engen Enerstvedt i Støttegruppa for Farida mener denne saken er viktig for Norges renommé.

annonse

– FNs høykommissær for flyktninger er tydelige på at dersom vi taper, så bryter Norge folkeretten, sier hun.

Høykommissæren har bestemt seg for å være partshjelp til støtte for Farida Mushini, hennes mor Noora Mushini og hennes far Hafiz Khorrami.

Farida og moren kom til Norge i juni 2011 og fikk opphold i Norge fordi hun ifølge Utlendingsdirektoratets (UDI) vedtak var «en enslig afghansk kvinne uten mannlig omsorgsperson».  Tillatelsen til opphold for Farida og moren ble imidlertid trukket tilbake av UDI da det viste seg at det var en far med i bildet som sågar kom til Norge året etter.

annonse

Familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i februar 2015, men gikk til søksmål som de har vunnet helt opp til Høyesterett. Familien trodde dermed at de skulle få komme tilbake til Norge og Dokka, men i mai 2018 gjorde UNE et nytt vedtak om utvisning, og familien gikk til sak på nytt.

I et sluttinnlegg som Klassekampen har fått tilgang til, argumenteres det for at flyktningers rettsstilling i Norge står på spill, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon