Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Coronautbruddet førte til at Gjerdrum kommune fikk utsette en planlagt beredskapsøvelse om leirskred i fjor.

Gjerdrum kommune skulle i 2020 ha gjennomført tre beredskapsøvelser, med temaene corona, leirskred og atomulykke, skriver VG. Hensikten var å se hvor godt forberedt Gjerdum kommune var på å håndtere kriser.

Etter tilsyn etterlyste statsforvalteren en «mer utfyllende vurdering» for bedre varsling av befolkningen i forbindelse med en evakuering. Kommunen fulgte opp rapporten med en tiltaksplan for 2020 over de påpekte punktene. Denne planen skulle vært fulgt opp med øvelser i høst, men dette ble etter avtale med statsforvalteren flyttet til perioden februar – juni 2021.

annonse

Les også: NRK tar jordskjelvfilm av plakaten etter Gjerdrum-skredet

– Coronasituasjonen har gjort at kommunen har stått i kontinuerlig beredskap fra mars 2020. Som i andre beredskapssituasjoner skyves annet arbeid da ned på prioriteringslisten, skriver beredskapskoordinator Ruth Meyer i kommunen til VG.

– Hvordan håndteringen av skredet kan ha blitt påvirket av manglene i beredskapsplanen er ikke mulig å si nå. Fremtidig gjennomgang må fortelle hva vi har lyktes med, og hva som har vært svakheter i håndteringen, skriver hun videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon