Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum pekes ut som Venstres hovedmotstander i valgkampen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

Norge har langt værre vaksiner enn land utenfor EU. 

Etter at statsminister Erna Solbeg i sin nyttårstale hevdet at det er takket være EU at vi nå får vaksiner i Norge, har kritikken haglet. Flere opposisjonspolitikere har stilt spørsmål ved hvorfor Norge ikke kjøper flere vaksiner selv og hvorfor vaksineringsgraden i Norge er så lav.

Til sammenlikning vil Israel være «ferdig vaksinert» til påske, mens norske myndigheter anslår at vi i Norge ikke vil ha tilstrekkelig vaksinering før til høsten.

annonse

– Vi krever at Erna Solberg nå undersøker muligheten for at Norge selv kjøper egne vaksinedoser i tillegg til det europeiske samarbeidet, sier Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til VG.

Norge har bundet seg til en EU-fellesordning og har planlagt å kjøpe inn forskjellige typer, avhengig av hvilke som blir godkjent i EU og hvilken effekt de har på ulike befolkningsgrupper.

– Jeg mener man i alle fall må undersøke det, så kan man heller ta stilling til tilbudet når det ligger på bordet, sier Vedum.

Venstreorienterte hyller Solbergs nyttårstale: – Jeg stemmer Rødt, men dette var en av de beste talene noensinne!

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon