- Resett - https://resett.no -

Sp-Trygve krever at regjeringen undersøker muligheten for å kjøpe egne vaksiner

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum pekes ut som Venstres hovedmotstander i valgkampen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Norge har langt værre vaksiner enn land utenfor EU. 

Etter at statsminister Erna Solbeg i sin nyttårstale hevdet at det er takket være EU at vi nå får vaksiner i Norge, har kritikken [1] haglet. Flere opposisjonspolitikere har stilt spørsmål ved hvorfor Norge ikke kjøper flere vaksiner selv og hvorfor vaksineringsgraden i Norge er så lav.

Til sammenlikning vil Israel være «ferdig vaksinert» til påske, mens norske myndigheter anslår at vi i Norge ikke vil ha tilstrekkelig vaksinering før til høsten.

annonse

– Vi krever at Erna Solberg nå undersøker muligheten for at Norge selv kjøper egne vaksinedoser i tillegg til det europeiske samarbeidet, sier Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum til VG [2].

Norge har bundet seg til en EU-fellesordning og har planlagt å kjøpe inn forskjellige typer, avhengig av hvilke som blir godkjent i EU og hvilken effekt de har på ulike befolkningsgrupper.

– Jeg mener man i alle fall må undersøke det, så kan man heller ta stilling til tilbudet når det ligger på bordet, sier Vedum.

Venstreorienterte hyller Solbergs nyttårstale: – Jeg stemmer Rødt, men dette var en av de beste talene noensinne! [3]

annonse

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474