Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Tone Spieler / NTB
annonse
annonse

To dødsfall på sykehjem undersøkes. 

​Under pandemivaksineringen overvåker Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet bivirkninger som meldes inn fortløpende, og reagerer raskt ved mistanke om uventede, nye eller alvorlige bivirkninger, heter det i en pressemelding. Her går det frem at Statens legemiddelverk tirsdag fikk to meldinger r om dødsfall som skjedde noen dager etter vaksinering.

Det er foreløpig beboere på utvalgte sykehjem som har fått koronavaksinen Comirnaty (BioNTec/Pfizer), heter det i pressemeldingen.

annonse

– Nå vaksineres de aller svakeste og mest utsatte, som har alvorlige sykdommer. Da vil det sannsynligvis skje dødsfall tett opp til vaksinasjonstidspunktet.  Vi må da vurdere om det er vaksinen som er årsaken til dødsfallet, eller om det er en tilfeldighet at det skjer så kort tid etter vaksinering, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen.

På norske sykehjem dør det omlag 400 personer i uken. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet følger nøye med på om dette tallet endrer seg etter at beboere på sykehjem får vaksinen.

Vet lite

annonse

Studiene som ligger til grunn for den midlertidige godkjenningen av vaksinen inkluderer ikke personer over 85 år. Derfor vet myndighetene  lite om hvordan eventuelle bivirkninger vil påvirke de aller eldste.

Britisk storavis: Portugisisk sykepleier døde etter Pfizer/BioNTech-vaksine

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon