Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Terje Pedersen
annonse
annonse

Frp-profilene Carl I. Hagen og Christian Tybring-Gjedde langer ut mot Donald Trump i et nytt intervju i Dagbladet.  

Flere hundre Trump-supportere stormet kongressbygningen onsdag da det skulle avgjøres hvem som blir USAs neste president. I opptøyene som fulgte ble en kvinnelig Trump-supporter skutt og drept av politiet.

Trump skrev på twitter at han ikke ønsket vold og ba folk roe seg ned. Han la også ut en videomelding som senere har blitt sensurert av den sosiale plattformen. I videoen ba folk roe seg ned og gå hjem. Han oppfordret til fred.

annonse

– Rabiat

Den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen sier i et nytt intervju med Dagbladet at Trump har «vært helt rabiat» de siste ukene, og gir han skylden for det som skjedde i Washington onsdag.

annonse

– Når pøbelen satte i gang, burde Trump øyeblikkelig ha grepet inn. Det gjorde han ikke. Videomeldingen hans kom altfor sent og var altfor partisk.

– Donald Trump går i skam. Han kan godt mene at det har vært juks og be om at valgresultatet gås grundig igjennom. Men når han ikke vinner fram i domstolene burde han ha lagt dette til side. I stedet har han de siste ukene vært helt rabiat, sier Hagen.

Hagen la også ut en melding på Facebook der han skrev at det var helt «fortjent» at Trump «blir kastet ut av politikken i skam».

 

I kommentarfeltet er det imidlertid mange som refser Hagen.

– Greit Carl I. Hagen: Nå mistet du den siste lille tilliten jeg hadde til deg. Trodde du muligens hadde litt gangsyn igjen, men der tok jeg dessverre feil, skrev en person.

Christian Tybring-Gjedde, som nominerte Trump til fredsprisen for noen måneder siden, har heller ingenting godt å si om den amrikanske presidenten.

annonse

– Trump har med sine påstander etter valget hisset opp sine tilhengere og resultatet av det ser vi nå. Det er langt på overtid at Trump innrømmer nederlaget og at amerikanere flest står sammen og forstår og aksepterer at politiske synspunkter skal fremmes og forsvares med debatt og diskusjon, sier han til Dagbladet.

Flere titalls tusen Trump-supportere møtte opp i Washington onsdag. Det var kun en håndfull av de fremmøtte som stormet Kongressbyngngen.

Under kan du se et lite videoklipp av det massive oppmøtet i Washington.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon