Norge har mottatt doser av koronavaksinen fra Pfizer og Biontech. Her klargjøres den første dosen for forsendelse til et sykehjem i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

En 82 år gammel pasient ved Sola sjukeheim som ble vaksinert mot covid-19 tirsdag, døde brått dagen etter. Folkehelseinstituttet er varslet om dødsfallet.

– Jeg kan bekrefte at en eldre beboer med underliggende sykdommer ved Sola sjukeheim er død. Vedkommende ble vaksinert kort tid før dødsfallet, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i en pressemelding fra Sola kommune.

Pasienten ble covid-19-vaksinert tirsdag 5. januar. Det er ikke umiddelbart mistanke om at dødsfallet skyldes vaksineringen, men Folkehelseinstituttet (FHI) er varslet og konsulteres om dødsfallet.

annonse

– Foreløpig ser ikke dødsfallet ut til å skyldes en akutt reaksjon på vaksinen. Men vi vil forsøke å avdekke om vaksineringen og belastningen den kan ha medført kan ha vært en indirekte årsak, sier Hegre Sørensen.

Les også: Tre islendinger døde etter COVID-19-vaksine fra Pfizer/BioNTech

Siden tirsdag 5. januar er 72 personer ved to sykehjem i Sola førstegangsvaksinert med covid-19-vaksinen fra Biontech og Pfizer.

annonse

– FHIs retningslinjer for vaksinering er fulgt. Selv om årsaken til dette dødsfallet ennå ikke er kjent, går kommunen rutinemessig gjennom hendelsen, sier Oddny Hovtun Bjorland, kommunalsjef for levekår i Sola kommune.

Tirsdag denne uken ble det kjent at to andre sykehjemsbeboere i Norge hadde dødd etter å ha blitt vaksinert mot korona. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet undersøker om det er noen sammenheng.

Vanligvis dør om lag 400 personer i uken på sykehjem i Norge. Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet har opplyst at de følger nøye med på om antall døde endrer seg etter hvert som flere beboere får vaksinen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon