A small bottle labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
annonse
annonse

Uklar dødsårsak.

Flere islandske medier, herunder Morgunblaðið og RÚV, melder at tre personer er døde etter å ha blitt vaksinert med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech.

Dette bekreftes av styreleder Rúna Hauksdóttir Hvannberg i Lyfjastofnun, det islandske legemiddelverket. Vaksineringen mot COVID-19 tok til 29. desember.

annonse

Vaksinen fra Pfizer/BioNTech rulles også ut i Norge, som hittil har mottatt rundt 40.000 doser.

Personene bodde alle på alders- og sykehjem, og hevdes å ha hatt underliggende sykdommer. Hvannberg sier at dødsfallene ikke påvirker fremdriften i vaksineringen.

– Uvisst er det om det er sammenheng mellom vaksineringen og dødsfallene. Det er ingenting som taler for årsakssammenheng. Og dette blir sett på, sa Hvannberg da det andre dødsfallet var et faktum. Kort tid etterpå tikket det tredje inn.

annonse

– En må huske på at vi her vaksinerer de sjukeste og eldste medlemmene av vårt samfunn, fulgte Islands sjefepidemiolog Þórólfur Guðnason opp.

Hittil er over 4.900 islendinger, i hovedsak eldre og helsearbeidere, blitt vaksinert mot COVID-19.

Legemiddelverket i Norge undersøker for øvrig to tilfeller hvor beboere på sykehjem døde kort tid etter å ha blitt innpodet med Comirnaty, også kjent som Tozinameran.

– Tirsdag 5. januar har vi mottatt to meldinger om dødsfall som skjedde noen dager etter vaksinering, skrev Legemiddelverket i en pressemelding 5. januar.

– Nå vaksineres de aller svakeste og mest utsatte, som har alvorlige sykdommer. Da vil det sannsynligvis skje dødsfall tett opp til vaksinasjonstidspunktet, het det samtidig i en uttalelse fra medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

Britisk storavis: Portugisisk sykepleier døde etter Pfizer/BioNTech-vaksine (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon