Document-redaktør Hans Rustad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Det er opprettet sak mot Hans Rustad og Document hos Redaktørforeningen.

Foreningen skal avgjøre hvorvidt Document-redaktør Hans Rustad har handlet i strid med foreningens formål, etter en kommentar om opptøyene i Washington.

– Har han bidratt til å rettferdiggjøre angrep på reportere, er det helt åpenbart i strid med medlemskap, sier styreleder Hanna Relling Berg i Norsk Redaktørforening til Journalisten.

annonse

Onsdag kveld publiserte Document en kommentar forfattet av Hans Rustad som inneholder formuleringer som kan tolkes som forsvar for angrep på reportere. Flere journalister angrepet av Trump-tilhengere under opptøyene i Washington D.C. onsdag.

Les også: Som man sår, høster man – og hva Trumps «bevegelse» en gang dreide seg om

Flere kjente navn Redaktørforeningen, deriblant Aftenposten-spaltist Kjetil Rolness og Filter-redaktør Harald Klungtveit i mediene, har tatt til orde for å kaste Rustad ut av Redaktørforeningen.

annonse

Rustad sa til egen nettsted natt til fredag at foreningen gjør en stor feil dersom de kaster ut Document.

– Da vil de signalisere at de har like stor forakt for alle de menneskene i Norge som liker Trump. Og de er ganske mange, sier Rustad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon