- Resett - https://resett.no -

Norsk Redaktørforening oppretter sak mot Document-redaktør Hans Rustad

Det er opprettet sak mot Hans Rustad og Document hos Redaktørforeningen.

Foreningen skal avgjøre hvorvidt Document-redaktør Hans Rustad har handlet i strid med foreningens formål, etter en kommentar om opptøyene i Washington.

– Har han bidratt til å rettferdiggjøre angrep på reportere, er det helt åpenbart i strid med medlemskap, sier styreleder Hanna Relling Berg i Norsk Redaktørforening til Journalisten [1].

annonse

Onsdag kveld publiserte Document en kommentar [2] forfattet av Hans Rustad som inneholder formuleringer som kan tolkes som forsvar for angrep på reportere. Flere journalister angrepet av Trump-tilhengere under opptøyene i Washington D.C. onsdag.

Les også: Som man sår, høster man – og hva Trumps «bevegelse» en gang dreide seg om [3]

Flere kjente navn Redaktørforeningen, deriblant Aftenposten-spaltist Kjetil Rolness og Filter-redaktør Harald Klungtveit i mediene, har tatt til orde for å kaste Rustad ut av Redaktørforeningen.

annonse

Rustad sa til egen nettsted [4] natt til fredag at foreningen gjør en stor feil dersom de kaster ut Document.

– Da vil de signalisere at de har like stor forakt for alle de menneskene i Norge som liker Trump. Og de er ganske mange, sier Rustad.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474