Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Onsdag 6. januar 2021 ble en 32 år gammel mann fra Afghanistan pågrepet av politiet i Stavanger da han under en identitetskontroll fremviste et forfalsket afghansk pass.

Utlendingen erkjente på stedet å ha benyttet seg av et falskt afghansk pass som riktig legitimasjon da han ble bedt om å oppgi fullstendig korrekt og feilfri personalia overfor norsk politi.

Videre politiundersøkelser avdekket at utlendingen tidligere også er dømt for dokumentfalsk i Danmark. I februar 2020 ble han anholdt av dansk politi, i besittelse av et falskt norsk pass.

annonse

Les også: Pågrepet, fengslet og domfelt for å ha fremvist en falsk negativ «koronatest»

Mange alias

I norsk politi og utlendingsmyndighetene sine datasystemer er utlendingen journalført med minst seks forskjellige personalia.

annonse

Hvilke navn utlendingen er registrert med hos skattemyndighetene, NAV og andre offentlige dataregistre her i Norge, er så langt ukjent for Resett.

Utlendingen har i tillegg mestret å forflytte seg over mange landegrenser, også under strenge restriksjoner relatert til COVID-19-viruset.

I den anledning har han søkt om asyl i en rekke andre europeiske land og oppgitt ukjente utallige forskjellige identiteter.

Les også: Utga seg som «asylbarn» – ble avslørt

Resett er kjent med at utlendingen har en ekskone og barn i Norge. I Oslo tingretts dom av 30. mars 2017 ble utlendingen fradømt omsorgsretten til barna. De ekteskapelige forbindelsene til barnas mor skal angivelig være avsluttet for flere år siden. Utlendingen har dermed en heller svak tilknytning til Norge.

Utvist og fengslet

Det er lenge siden utlendingen ble utvist fra Norge. Til tross for utvisningen og innreiseforbudet maktet utlendingen over tid å returnere. Nå risikerer han en fengselsstraff på 10-12 måneder.

Torsdag 7. januar besluttet Stavanger tingrett at politiet i første omgang kan holde utlendingen varetektsfengslet i inntil fire uker.

annonse

Tingrettsdommer Mariann A. Svensen la til grunn at nærværende forhold er og/eller skal være retteført innen utløpet av fengslingsperioden, dette samtidig med at en eventuell pådømmelse senest vil kunne finne sted i forbindelse med en eventuell anmodning om fortsatt fengsling.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon