Ekteparet Terje Rød-Larsen og Mona Juul- Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Credit: NTB scanpix Terje Rød-Larsen under 20-årsmarkeringen for Osloavtalen fredag. Jubileet markeres med en konferanse på Litteraturhuset i Oslo Foto:... Credit: NTB scanpix
annonse
annonse

Spaltist i Klassekampen Arild Rønsen sier at han har lest Steiros kronikk flere ganger.

– Ingen vil svare på hårreisende beskyldninger om samrøre. Hvorfor så stille?, spør han i Klassekampen.

Les også: Terje Rød-Larsen saken avdekker et norsk system med tette nettverk, elitesirkulasjon og personlige hestehandler på tvers av partigrensene

annonse

– Steiro beskylder rett og slett Fafo for å være pådriver i «offentlig privat» samrøre – og det handler ikke om småpenger, men hundrevis av millioner kroner. Hva mener Fafo om dette? Jeg mener, hvis jeg var beskyldt for noe så alvorlig, så ville jeg vel tatt til motmæle?

– Om vi skal tro Steiro, blir norsk bistandspolitikk drifta som et slags offentlig/privat NGO? Er det sant?

Så trekker Rønsen frem ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen, at de har beriket seg på vår bekostning, men likevel har de blitt forfremmet. Takket være politiske forbindelser. Fra første januar ble Juul Norges representant i FNs sikkerhetsråd, utnevnt av Ine Marie Eriksen Søreide.

annonse

Så spør han om hva UD sier til at en sjef der, Geir O. Pedersens (SV), gav over hundre millioner kroner til Rød-Larsens stiftelse, og som motytelse så får Pedersens kone jobb hos Rød-Larsen.

– Symbiosen Arbeiderpartiet + Høyre – og SV? – synes å være velutvikla i disse miljøene, bemerker Rønsen, og spør om dette kan være en sak for Agenda, kanskje?

Fem spørsmål om Terje Rød-Larsen som skattebetalerne fortjener svar på

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon