Fotomontasje: Yin Bogu/Xinhua via AP/REUTERS/Carlo Allegri/
annonse
annonse

Til nå har kinesiske selskaper brukt USA for å hente kapital. Men nå er det nok slutt.

President Donald Trump har nedlagt forbud mot å investere i selskaper som har forbindelse med det kinesiske militæret.

I første omgang gjelder det China Mobile, China Telecom og China Unicom, de tre har en samlet omsetning på rundt 2000 milliarder kroner. China Mobile er også verdens største i antall abonnenter,og har en børsverdi på 1000 milliarder kroner, skriver DN.

annonse

Les også: Trump strammer inn på amerikaneres mulighet til å investere i Kina

– Det er hodeløst å tillate at statstilknyttede kinesiske selskaper som støtter militæret og sikkerhetstjenestene har så lett tilgang til det amerikanske kapitalmarkedet, sier Elbridge Colby, som har vært sentral i utformingen av Trumps Kina-politikk, til Financial Times.

– Dette er ikke i tråd med markedsregler og logikk. Det skader ikke bare rettighetene til kinesiske selskaper, men også interessene til investorer i andre land – også USA, svarer Det kinesiske handelsdepartementet, og sier videre at de vil «ta nødvendige skritt for å beskytte kinesiske interesser».

annonse

Les også: Kinas selskaper støtter Huawei

I dag er det børsnotert 217 kinesiske selskaper i USA, og de har en samlet verdi på rundt 20 000 milliarder kroner.

– Flere kinesiske selskaper kan bli fjernet fra amerikanske børser. Store oljeselskaper kan inngå i den neste runden, sier direktør Steven Leung hos meglerhuset UOB Kay Hian i Hongkong til Bloomberg.

Kina bruker mobilapp til å masseovervåking av dagliglivet til muslimer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon