Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

FHI anbefaler kvinner som planlegger å bli gravide, til å vente til det har gått én uke etter siste dose av koronavaksine er satt. Sykehuspersonell venter enda lenger.

Vaksinene ikke er blitt testet på gravide. det oppgir FHi som grunn. På samme vis vil heller ikke barn under 18 år bli vaksinert.

– Dersom man skal vaksinere en kvinne som planlegger å bli gravid, bør man legge opp til at hun kan vente med å bli gravid til hun er fullvaksinert, altså en ukes tid etter andre dose. Da har kvinnen best mulig beskyttelse mot koronasykdom før hun blir gravid, sier Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet til VG.

annonse

Ved Oslo universitetssykehus bes imidlertid de ansatte om å følge enda strengere regler. De rådes de til å unngå graviditet både i vaksinasjonsperioden og i fire uker etterpå, tre uker lenger enn hva FHI anbefaler, ifølge NTB.

– Vi har gode smittevernrutiner og mener foreløpig at risiko for smitte ikke er så stor at det veier opp for usikkerheten disse kvinnene kan komme til å oppleve om de skulle bli gravide kort tid etter vaksinering, sier Raastad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon