En av flere illustrasjoner som har sirkulert i sosiale medier etter Capitol-tumultene 6. januar 2021. Foto: sosiale medier
annonse
annonse

To standarder?

Gjennom store deler av 2020 ble USA herjet av plyndring, brannstifting og vold begått at den venstreekstreme fascist-grupperingen Antifa og marxistiske Black Lives Matter.

Mens mennesker ble myrdet eller slått helseløse og byer nærmest stod i full fyr, var det ingen fordømmelse å finne hos Demokratene, som først uttrykte forståelse for opptøyene, før de skiftet til taushet da volden bare ble villere og villere og folkets misnøye økte.

annonse

Uviljen mot å fordømme de voldelige opptøyene skyldtes at deltakerne stort sett var Demokratenes egne velgere. I et valgår ville det være taktisk uklokt. Det er i det minste slik mange republikanere oppfatter situasjonen.

I fjor ble også mainstream media kritisert for å omtale de voldelige opptøyene som «protester» og sågar «demonstrasjoner».

Særlig oppmerksomhet fikk CNN, som ble latterliggjort i sosiale medier etter at spaltist Chris Cillizza publiserte kommentaren «“Protester” eller “opptøyer”? Det er STOR forskjell».

annonse

Kommentaren var nemlig ledsaget av et bilde hvor et forretningsbygg var blitt flammenes rov under opptøyene. Foran stod det tungt bevæpnet opprørspoliti som holder vakt.

Artikkelen fortsetter.

I tvil: CNN er usikre på om dette er en demonstrasjon eller opptøyer. Fra Kenosha i Wisconsin, USA, 24. august 2020. Foto: Brandon Bell / AFP / NTB scanpix

Nå har pipen fått en annen låt hos Demokratene etter at flere tusen Trump-supportere 6. januar omringet og til slutt stormet Capitol-bygningen i Washington, D.C. for å protestere mot påstått valgfusk.

Representantenes Hus og Senatet var da i gang med å godkjenne Joe Biden som USAs 46. president, men måtte avbryte møtet og bringes i sikkerhet.

– Ikke kall dem demonstranter. De var en opprørsk mobb. Opprørere. Innenlandsterrorister, sa Joe Biden, og omtalte samtidig 6. januar som en av de mørkeste dagene i USAs historie.

– Innenlandsterrorister, fulgte Hillary Clinton og andre demokratiske politikere opp.

annonse

Vi har bevitnet to sett med regler (two systems of justice): en som lot ekstremister storme Capitol, en annen som slapp løs tåregass på fredelige demonstranter forrige sommer, uttalte påtroppende visepresident Kamala Harris etter tumultene på Capitol.

Nå har flere sett seg lei på Demokratenes ordgymnastikk, og mener deres evne til å tøye og strekke på virkeligheten etter som det passer dem selv vitner om en enestående frekkhet.

– Dobbeltmoralen er veldig tydelig, mener Lee Zeldin, en republikaner som selv sitter i Representantenes Hus.

Les også: Republikaner: – Endelig en dag uten «defund the police»

– Du har snakket om venstresidens taushet etter [opptøyene i] Kenosha, New York City – jeg er fra New York State – Chicago, Seattle, Portland, fortsetter Zeldin henvendt til Fox News’ Laura Ingraham.

Zeldin skildrer hvordan Black Lives Matter blant annet har angrepet en føderal rettsbygning i Portland, kastet fyrverkeri på og blendet politi med laser, revet ned statuer og skadet flere hundre politibetjenter. Likevel reagerer Demokratene først når det er de selv som angripes.

– Da er Demokratene og mediene deres plutselig rasende, poengterer Zeldin.

Artikkelen fortsetter.

Inntrenger har tatt seg inn gjennom publikumsgalleriet og firer seg ned i Senatets sal. Foto: Win Mcnamee / AFP / NTB

Pressefotos fra Capitol viser de fleste inntrengerne vandre rolig rundt i bygningen. Et mindretall utførte hærverk i form av knusing av vindusruter og velting av benker og bord.

Medlemmer av Antifa eller andre venstreekstreme og anarkistiske grupperinger skal ha infiltrert demonstrasjonen for Trump. Blant annet viser pressefotos en sortkledt mann med sort hjelm og sort ryggsekk fire seg ned i Senatet fra publikumsgalleriet.

– Jeg har aldri sett Trump-rallydeltakere som bærer hjelmer, sorte hjelmer, brune hjelmer, sorte ryggsekker, kommenterte Laura Ingraham bildene fra Capitol.

Politikilder: Antifa skal ha infiltrert Trump-demonstrasjon i Washington (+)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon