Angela Merkel synes ikke det må være opptil sjefene i store nettselskaper å regulere hvem som har rett til å ytre seg. Hun synes det er problematisk at Donald Trump (t.v.) er stengt ute fra flere sosiale medier. På bildet er de to sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron på Natos toppmøte for et drøyt år siden. Arkivfoto: Benoit Tessier / AP / NTB
annonse
annonse

Angela Merkel synes det er problematisk at Donald Trump stenges ute fra sosiale medier, og mener at ytringsfriheten bør ikke bestemmes av sjefer i nettselskaper.

– Ytringsfriheten er en grunnleggende rettighet. Den kan innskrenkes, men det må skje med hjemmel i lover og ikke bestemmes av sjefene i nettplattformer, sier den tyske statsministerens talsmann Steffen Seibert.

– Med det utgangspunktet synes statsministeren det er problematisk at presidentens kontoer er permanent sperret, legger han til.

annonse

Seibert sier løgn og oppfordring til vold også er «svært problematisk», men at det må være opp til staten å regulere dette. Han støtter samtidig merking av falske påstander i sosiale medier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon