- Resett - https://resett.no -

Smitten er høyest blant innvandrere – Det er vanskelig å forstå dialekter på pressekonferanser

Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB

Folkehelseinstituttet (FHI) rapporterer at smitten betydelig høyere for innvandrere sammenliknet med resten av befolkningen.

Hele 35 prosent av de smittede er født utenfor Norge. Tallet blant somaliere er ti ganger høyere enn nordmenn.

– Det er ikke så lett å få med seg informasjon fra det offentlige, sier Rabia Musavi til Klassekampen [1].

annonse

Les også: Noman Mubashir retter pekefinger til norskpakistanere: – Hvorfor må «dere» feire bryllup midt i en pandemi? [2]

Hun daglig leder i organisasjonen Likestilling, inkludering og nettverk (LIN), og tror at problemet kan være språkvansker:

– Pressekonferansene blir verken tekstet eller oversatt. Det er et stort problem når vi ser at de som er mest berørt, har minoritetsbakgrunn, sier hun, og legger til:

annonse

– De som ikke kan språket, forstår ingenting av det som blir sagt på pressekonferansene. Men mange kan litt. De synes det går for fort.

Musavi forteller at dialekter er ofte en stor utfordring. Hun sier at mange har problemer med å forstå de ulike dialektene i disse pressekonferansene.

– Det er vanskelig å forstå bergensk, sier Aruna Pirabukaman.

Pirabukaman får opplæring av LIN til å sy munnbind som er designet for hijab og turban. De har fått en stor ordre fra Alna bydel i Oslo og Sanitetskvinnene.

Innvandrerorganisasjon: – Høy smitte blant innvandrere kommer av manglende kommunikasjon fra myndighetene [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474