Snøryddingen er i gang etter det største snøfallet på flere tiår i Madrid. Både den spanske hovedstaden og resten av landet må belage seg på fortsatt lave temperaturer og utsikter til mer snø i dagene som kommer. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
annonse
annonse

Etter det største snøfallet i Madrid på 50 år, opplever Spanias hovedstad mangel på salt og brøytebiler. Samtidig fortsetter den strenge kulden i landet

NTB melder at temperaturen i Madrid falt til -10.8 grader natt til tirsdag, det kaldeste som er målt i byen på et halvt århundre. Litt lenger nordøst, i småbyen Checa i provinsen Guadalajara, viste termometeret hele 33,6 minusgrader.

Store deler av Spania er fortsatt snøbelagt etter de verste snøstormene på flere tiår. I hovedstaden jobbes det for å komme tilbake til normalen, til tross for stor mangel på veisalt og brøytebiler. Tirsdag begynte de første bussene å gå etter at hovedveiene hadde blitt ryddet for snø. Ruter som betjener sykehus, prioriteres.

annonse

Metroen gått hele tiden, men vannledninger har måttet gi etter for kulden. En rekke parker er stengt og det advares mot å ferdes under snøtunge trær. Det er også isglatt flere steder, og legevakten har tatt imot mange som gått i bakken.

Minst tre personer døde da stormen traff landet over helgen. Tirsdag opplyser Barcelona at ytterligere to hjemløse mennesker er funnet døde. Alt tyder på at de frøs i hjel.

Sentralt i Spania er det ventet mer snø og fortsatt lave temperaturer resten av uken, men temperaturene vil begynne å stige i dagene som kommer, melder landets meteorologiske institutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon