Helseminister Bent Høie understreket likevel at faren ikke er over, og at faren for en ny bølge er stor. Foto: NTB Scanpix
Helseminister Bent Høie understreket likevel at faren ikke er over, og at faren for en ny bølge er stor. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Vi må forberede oss på at de neste ukene blir krevende, men ikke på samme måte.

– Vi må innstille oss på at vi ikke kommer dit vi var for et halvt år siden med få tiltak, sier helseminister Bent Høie om smittespredningen og tiltakene for å stoppe dem, ifølge VG.

Dette skjer samtidig. med at Folkehelseinstituttet på den ene siden melder om økt antall smittede og frykt for muterte virus, men på den andre siden at R-tallet synker. R-tallet viser hvor mange nye personer hver smittede i snitt gir viruset videre til.

annonse

– Vi må forberede oss på at de neste ukene blir krevende, men ikke på samme måte. Vi må bruke de neste ukene på å hindre at vi kommer i samme situasjon som mange rundt oss, sier helseministeren.

Ikke aktuelt

Samtidig sier justisminister Monica Mæland på regjeringens pressekonferanse at det per i dag ikke er aktuelt med portforbud.

annonse

– Det er heller ikke gitt at vi sender lovforslaget til Stortinget, men det er viktig at vi er forberedt, og at vi utreder verktøy som kan måtte bli brukt i kampen mot pandemien, sier hun ifølge NTB.

FHI sterkt kritisk til regjeringens forslag om portforbud

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon