Lisa Montgommery brukte en kjøkkenkniv til å skjære opp magen på den gravide kvinnen hun drepte slik at hun kunne kidnappe barnet. Foto: AFP.
annonse
annonse

Lisa Montgomery, som var dømt til døden for å ha drept en gravid kvinne og skåret barnet ut av magen hennes i 2004, ble onsdag henrettet.

Det er første gang på 67 år at en kvinne blir føderalt henrettet i USA. Montgomery fikk injisert en dødelig dose gift i Terre Haute-fengselet i delstaten Indiana.

Forrige gang en kvinne ble henrettet på delstatsnivå var i Georgia i 2015.

annonse

Montgomerys advokater har hevdet at hun ble født med hjerneskade og påpeker at hun gjennom hele livet ble utsatt for alvorlig mishandling og overgrep. Påtalemyndigheten anklaget Montgomery for å ha diktet opp at hun lider mentalt.

Henrettelsen skjedde etter timer med juridisk diskusjon som endte med at høyesterett ga grønt lys. Montgomery var den første av tre fanger som var planlagt henrettet før Joe Biden blir innsatt som landets neste president neste uke. En føderale dommer satte imidlertid foten ned for to av henrettelsene fordi de to andre dødsdømte hadde fått påvist koronasmitte.

Siden Donald Trumps presidentperiode startet, har elleve personer blitt henrettet med en dødelig dose gift i fengselet i Indiana.

annonse

Se dokumentar om det grusomme drapet i videoen under.

.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon