Politisk redaktør i VG Hanne Skartveit. Foto: Tore Meek / SCANPIX
Politisk redaktør i VG Hanne Skartveit. Foto: Tore Meek / SCANPIX
annonse
annonse

– Et privat selskap må kunne bestemme selv hvem de vil ha inne på sine plattformer eller ikke.

Norske pressefolk og politikere har til tross for sterk politisk uenighet med USAs snart avtroppende president, likevel stilt seg kritiske til YouTube, Facebook og Twitters utestengelse av Donald Trump fra sine plattformer.

På VG-podcasten «Givære og gjengen» tirsdag 12. januar gir imidlertid politisk redaktør Hanne Skartveit uttrykk for at hun mener gigantselskapene er i sin fulle rett til å stenge ute USAs president.

annonse

– Det er spesielt når dette gjøres til et ytringsfrihetsspørsmål, sier Skartveit, som mener at det er politikernes mulighet til å utøve sitt embete som nå er under press i USA.

Kan kalle inn

Hun viser til at Donald Trump kan kalle inn til pressekonferanser eller ytre seg på andre måter.

annonse

– Et privat selskap må kunne bestemme selv hvem de vil ha inne på sine plattformer eller ikke. Man kan tenke seg alternativet, at staten skal pålegge en fri aktør hva de skal formidle av uttalelser, det er jo helt koko.

– Det er interessant med ytre høyres omsorg for statlig redigering av frie medier, skyter VG-kommentator Anders Giæver inn.

Alvor

Skartveit gir i podcasten uttrykk for at hun er sterkt bekymret for utviklingen i USA og frykter væpnet opprør i løpet av maktovertakelsen til USAs påtroppende president Joe Biden.

– Det er et alvor som hviler over dette nå som jeg i min levealder ikke kan huske å ha sett, sier Skartveit om den politiske situasjonen i USA nå.

Trump: – Ytringsfriheten er under angrep som aldri før

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon