Fotomontasje: Biskop Anne Lise Ådnøy. Foto: Carina Johansen / NTB / AP /Joan Mateu
annonse
annonse

Bispemøtet har sendt et brev til regjeringen. De vil hjelpe asylsøkere som ikke forlater landet ved avslått asylsøknad.

– Dette er en hjertesak for meg. Ureturnerbare asylsøkeres situasjon bekymrer meg dypt, og jeg er opprørt over at det ikke har skjedd noen endring for de som har vært her lengst, etter engangsløsningen som ble lovet for ett år siden. Jeg ser fram til svaret fra regjeringen, sier biskop Anne Lise Ådnøy til kirken.no.

Les også: Lovendring gjør at flere kriminelle utlendinger kan utvises

annonse

Bispemøtet mener også at asylsøkere med avslag er mer utsatt for coronaviruset:

– Vi er bekymret for den forverrede livssituasjonen som har oppstått for de asylsøkerne som det over tid ikke har vært mulig å returnere til sine hjemland. De befinner seg i en fastlåst situasjon der livet er satt på vent, sier Ådnøy, og legger til at de som ikke forlater landet har for få rettigheter:

– De er uten grunnleggende helse- og sosialtjenester og uten mulighet til å forsørge seg selv. I tillegg begrenser dagens smittevern sosial omgang og dette fører til at det frivillige hjelpetilbudet som har eksistert for denne gruppen, er sterkt redusert.

Advokat Trond Ellingsen besvarer noen av innleggene han har fått i Mustafa-saken

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon