Sprøyter med Covid-19 vaksine fra Pfizer / Biontech. Foto: Tone Spieler / NTB
annonse
annonse

Legemiddelverket knytter minst 13 dødsfall til bivirkninger knyttet til coronavaksinen. Felles for dem som døde, er at de var gamle og skrøpelige.

Det er meldt om 23 dødsfall i forbindelse med vaksinasjon. Foreløpig er kun 13 av disse vurdert. Vanlige bivirkninger kan ha medvirket til alvorlig forløp hos skrøpelige eldre, melder Legemiddelverket.

– Meldingene kan tyde på at vanlige bivirkninger fra mRNA vaksiner, slik som feber og kvalme, kan ha ført til dødsfall hos enkelte skrøpelige pasienter, sier overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket.

annonse

Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet vurderer sammen alle meldinger om bivirkninger fra vaksinen. Som følge av denne nye informasjonen, har Folkehelseinstituttet endret coronavaksinasjonsveilederen med nye råd om vaksinasjon av skrøpelige eldre.

– Dersom man er veldig skrøpelig, bør man antakelig ikke vaksineres, sa fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket på et webinar om koronavaksine for journalister torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon