Oslo tingrett. Foto: Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

Barnevernet i Oslo gjorde ikke nok for å forhindre at en jente fikk narkotika og ble utsatt for overgrep da hun besøkte moren og stefaren, mener statsadvokaten.

Statsadvokaten har derfor ilagt Oslo kommune et forelegg på 2 millioner kroner for grovt brudd på tjenesteplikten. Barnevernstjenesten hadde omsorg for jenta da hun flere ganger i 2015 og 2016 besøkte moren og stefaren. Under besøkene fikk hun narkotika og ble utsatt for gjentatte seksuelle overgrep, ifølge grunnlaget for forelegget.

Barnevernet unnlot «å iverksette tilstrekkelige tiltak for å gi NN (jenta, red.anm.) den nødvendige hjelp og omsorg», heter det i grunnlaget. Statsadvokaten understreker at barnevernstjenesten var kjent med besøkene og at stefaren tidligere var anmeldt for seksuelle overgrep mot jenta. Barnevernstjenesten mottok dessuten flere bekymringsmeldinger vedrørende hennes liv og helse, framgår det av grunnlaget.

annonse

Kommunen avviser forelegget. Saken kommer derfor opp for Oslo tingrett tirsdag. Den skal behandles over tre dager.

– Et tema under etterforskningen har vært om enkeltpersoner i denne saken kan straffeforfølges, men vi har kommet til at det ikke er funnet grunnlag for det. Derfor er det kun foretaksstraff i form av et forelegg som er aktuelt, sier statsadvokat Asbjørg Lykkjen til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon